keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Ihmiskuvia

Heissan immeiset! Nyt teen pitkästä aikaa (pitkästä ja pitkästä..) postauksen piirtelyistä ja maalailuista.:) Elikkäs luvassa maalaus, piirros sekä pari.. sekalaista... mihinkään liittymätöntä tylsyyden tuotosta.

Ensin maalaus. Sininen, hyvin vetinen maalaus, siis tulee mieleen joku vesi. Inspiraation lähteenä PMMP:n uuden levyn kansi. (Rakkaudesta)
Tehty vesiväreillä, sellaisilla tuubeissa olevilla.




Tämän kuvan piirsin äidilleni synttärilahjaksi, kuvassa siis äitini.:) (Kamalaa kohta olen varmaan esitellyt täällä jo koko perheeni...D:)

Piirros onnistui omasta mielestäni aika hyvin, sain sen kerrankin näyttämään siltä miltä piti, eli äidiltä. :) Paperi on joku ehkä A4 kokoinen vesiväripaperi, kynät 2B ja HB.

Rakastan maalata ja piirtää erilaisia ihmisiä. Se on yleensä todella haastavaa, mutta sitten myös niin palkitsevaa, kun saa sen kuvan näyttämään siltä ihmiseltä, jota yritti piirtää! Periaatteessa muotokuvien piirtämiseen ei tarvitse muita taitoja, kuin kärsivällisyyttä. On vain tarpeeksi kauan yritettävä, ja lopulta tulos voi olla jotain hienoa. Vähitellen, kuva kuvalta se aika vain siinä yrittämisen ja lopettamisen välillä alkaa vähetä, ja alkaa myös ymmärtää ihmisen piirteistä. Silloin huomaa ehkä edistyneensä. On vain oltava kärsivällinen. 

Voisi joskus alkaa harjotella piirtämään ihmisen vartaloa. Ja piirrellä välillä muutakin kuin ihmisiä. Vaikka esineitä tai maisemia tai eläimiä tai vaan abstrakteja mielentiloja...tai tai tai.
  

.
.
Ja. Joskus koulussa vain voi olla hieman tylsää.
.

Ruotsinkirjan kansipoika sai uuden tyylin.





Jotain tapahtui myös enkunkirjan naiselle.






10 kommenttia:

  1. kivanolonen blogi sulla! :) käyks kurkkaamassa mun:
    http://enjoy-theday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Moi, koulukirjojen kansia minäkin aikoinani pääsääntöisesti piirtelin uusiksi, ainakin viimeiset kouluvuodet. Muuta en muistakaan koulusta. Muotokuva on vaikea laji, hyvän ja varmasti näköisen ilmeen ja pilkkeen silmiin olet saanut äitisi kuvaan! :) Äiti tykkäsi varmasti. (Minä nyt maalaan ja piirrän silmät vaan kiinni kun en halua juuttua niihin, niin vaikeita ne on!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos ihanasta kommentista! :) Muotokuvia todellakin on vaikea tehdä. Ja äiti kyllä tykkäsi, ei meinannut uskoa minun tekeleeksi..:P

      Poista
  3. Tosi kivoja noi kuvat ja on toi ruotsin kirjan pojan makeover mahtava!:D itselläni sama kirja niin nykyään voin aina kuvitella tuollaisena ton pojan!:P

    http://weonlyliveonetime.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Ja hehhhh :::::::DDDD Et voi nähä sitä enää normaalina.

      Poista
  4. hahaa, oot taiteellinen ;D ja mukavanoloine tyyppi blogis perusteella ^^ hienoa (:

    forangelseyes.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! Kävin kurkkii siunki blogias:)

      Poista
  5. Oi kuinka ihania töitä! Terkuin PMMP fani. ;D


    http://nevercloseoureyes-miina.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lukijat